Khidmat Sulaman Berkomputer

“Sedia Menerima Tempahan Sulaman Berkomputer Pada Baju, Tuala Hantaran, Hari Guru, Door Gift!”


Moto kami – ” Mudahkan Urusan Pelanggan ! “


 

 

Adakah anda sedang tercari-cari perkhidmatan sulaman berkomputer di kawasan berdekatan ?

Atau anda takde masa untuk pergi ke kedai dan mahu cepat ?

Ini antara Masalah Anda..

Tak tahu lokasi kedai sulaman berkomputer


Nametag yang dibeli di sekolah sedikit sangat dan tidak cukup


Letih sebab tunggu terlampau lama terima nametag dari sekolah


Mahukan design sulam yang khas dan lain daripada orang lain


Tak cukup banyak masa untuk ke kedai sulaman.


Tak tahu cara kira harga sulaman?


Kedai lambat siapkan tempahan


Terpaksa susah-susah “survey” pusat sulaman berkomputer tapi akhirnya dapat harga mahal

 

Siapa kami ?

Eyang Fabrik D’Craft Enterprise berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia SSM. No pendaftaran IP0403872-D

sulam nametagEyang Fabrik D’Craft bermula dari rumah. Bermula sebagai hobi kini syarikat tersebut semakin dikenali di Chemor, Perak dalam bidang sulaman berkomputer.

Mempunyai kelajuan mesin 1050 ‘stitch per minute’. Logo besar saiz A4 boleh disiapkan dalam masa yang sangat singkat!

Bermula dengan mengambil tempahan dari orang ramai. Kini Eyang Fabrik D’Craft Enterprise menerima tempahan dari institusi dan jabatan kerajaan.

Tahun 2014, syarikat ini memberikan perkhidmatan sulaman berkomputer secara ‘online’ dengan moto “Mudahkan Urusan Pelanggan”

gambar record dunia epal guinessguiness world record epal frameTempahan online sesuai untuk pelanggan yang jauh dan tidak cukup masa. Anda tidak perlu bersusah payah datang ke premis untuk tempahan.

Pelanggan-pelanggan semenjak 3 tahun lepas berpuas hati dan suka pada harga yang berpatutan serta respon yang cepat. Jika anda mencari pengalaman dan perkhidmatan terbaik Eyang Fabrik D’Craft Enterprise lah tempatnya.

Pelanggan Kami :

ppkkmPDRMlogo skkjkpdnkklogo-249x2332digi-logo-hi-resSKTD Bulat

logo_permata_barugiatmara test4
kasutbudak
KEMAS

.

.

Perkhidmatan Sulaman Yang Disediakan

Contoh Produk Sulaman Berkomputer

Load More

 

Apa kata pelanggan kami

” Yakin Dengan Sistem Yang Disediakan ! “

“Servis OK. Cepat Kak Saida Anak Permatabg feedback. Walaupun berurusan melalui online tapi kita yakin dgn sistem yang company awak sediakan. 

Contoh macam emel. Tapi yang penting respon cepat. Xbuat kita tertunggu2. Harga sangat berpatutan. Highly recomended! “

~Puan Saida

Pegawai PDRM, Ipoh, Perak

” Harga Yang Berpatutan !”

Sue simpang pulai edit3“Harga  yang berpatutan..dan respon yg cepat bila bertanya…barang siap pada tarikh yg diberi..”

~Sue

Usahawan, Simpang Pulai, Perak

” The Service Was Awesome! “

testimoni maps“The service was awesome. However last minute still able to complete and deliver the art work. The art work was awesome. Really perfect as per requirement. Salute for good job. I will continue my support and recommend to others about your company..”

~Mr.Mathan

Asistant Manager- Attraction & Rides Operation Division.

Movie Animation Park Studios, Perak Malaysia.

“Sy sedia membantu n support..”

“Nametag awk wordingnye lg clear n santek dr yg order kt cikgu thn lps..
😍😍😍😍😍
Color lg menyerlah..”

~Noor Salina

Kuala Lumpur

 

Masih Tak Puas Hati? Baca Dibawah

 

Jenis perniagaan utama atau perkhidmatan yang disediakan?

Jawapan: Perkhidmatan sulaman berkomputer pada baju, tuala,topi, selimut, vest, sulam nametag murid sekolah dan pelbagai lagi produk sulam.

 

Betul ke perniagaan ni..? 

Jawapan: Kami adalah perniagaan sebenar, laman web ini milik Eyang Fabrik D’Craft Enterprise dan bernombor pendaftaran SSM IP0403872-D

 

Beza sulaman berkomputer dan screen printing?

Jawapan: Sulaman berkomputer dan screen printing merupakan 2 kaedah meletakkan logo pada pakaian.

Dengan screenprinting, logo anda dihasilkan menggunakan variasi warna dakwat. Dakwat dakwat ini dimampatkan melalui lubang skrin (atau stencils) dan terus ke atas pakaian anda. Stencils perlu dihasilkan mengikut bilangan warna logo anda. Jika anda ada 5 warna, maka 5 stencils yang akan dibuat. Maka ada 5 blok

Dengan sulaman berkomputer, logo anda dihasilkan menggunakan variasi warna benang. Benang ini dijahit pada pakaian atau kain anda dengan bantuan mesin sulaman berkomputer. Untuk menggunakan mesin sulaman berkomputer, logo anda perlu di “Digitised” kepada program komputer supaya mesin sulaman faham dan tahu apa yang perlu dijahit. Hanya ada 1 blok untuk sulaman

 

Boleh sulam semua jenis pakaian?

Jawapan: Sulaman berkomputer adalah pilihan terbaik untuk baju korporat, baju polo, baju golf, tuala, jaket dan topi

 

Nak tempah perlu bayar deposit?

Jawapan: Ya, tempahan perlukan deposit sebanyak 50% untuk kami mula bekerja. Baki 50% dan kos pos apabila tempahan sudah siap dan sebelum tempahan dihantar kepada anda. Kami hanya perlukan komitmen anda supaya kami dapat bekerja dengan hati yang senang…

 

Banyak syarikat tetapkan minimum order, Eyang DCraft juga sama?

Jawapan: Ya, minimum tempahan adalah 10 helai.

 

.. Boleh ke ambil tempahan yang banyak??

Jawapan: YA

 

Boleh “follow up” status tempahan?

Jawapan: Boleh. Kami akan hantar gambar pada pelanggan semasa proses sulaman. Follow up bergantung pada permintaan pelanggan.

 

Cara buat tempahan?

Jawapan:  Tempahan boleh dibuat melalui borang dibawah atau whatsapp ke 011-21557883 (Amiruddin)

 

Kos penghantaran? Nak kira kos penghantaran??

Jawapan: Harga sulaman tidak termasuk penghantaran. Ini kerana kami menggunakan khidmat penghantaran syarikat lain seperti POS Malaysia. Kos penghantaran bergantung pada berat dan lokasi. Akan dimaklumkan kemudian kepada pelanggan.

 

Contoh kira harga tempahan?

Jawapan: Hubungi kami bersama contoh bilangan yang anda mahu untuk harga.

 

Saya nak guna baju sendiri boleh?

Jawapan: Anda perlu bawa sendiri pakaian kepada kami

 

 

Syarikat ini perlu order dari supplier ?

Jawapan:  Kerana kami tidak simpan stok baju dengan banyak. Dengan cara ini kami dapat jimatkan kos dan berupaya kekalkan harga yang rendah

 

Bila dapat barang?

Jawapan: Proses siap tempahan sulaman akan mengambil masa 2-21 hari waktu bekerja. Ini bergantung kepada bilangan tempahan anda.

 

Kenapa lama…?

Jawapan: Ada 3 sebab.

Pertama semuanya custom-made. Kami tidak sama dengan syarikat yang jual satu jenis produk saja. Logo dari pelanggan berbeza-beza.

Kedua kami tidak simpan stok dengan banyak. Kami perlu order dari supplier jika stok baju habis. Walaupun hanya 3 hari dari supplier tapi ia tetap memakan masa.

Ketiga masa produksi dan testing. Kami perlu terima, asingkan dan sediakan pakaian untuk proses sulaman. Logo Baharu akan melalui proses testing pada kain lain R&D (research and development) supaya ia dapat terhasil dengan baik.

 

Nak segera

Jawapan:  Kami pernah ambil tempahan untuk 2 hari.  Harga tempahan urgent adalah 2-3X ganda dari harga asal. Jika anda bersetuju dengan harga barulah kami akan ambil tempahan

 

Nak tanya boss saya…

Jawapan: Boleh, tanyalah….. Kami doakan beliau terbuka hati nanti… 🙂

 

Nak tunggu gaji dulu…

Jawapan: Boleh… Tapi jangan tunggu lama sangat sebab kami akan tutup tempahan jika dah terima banyak order.

     

Borang Sebut Harga

maybank2u paymentCimbClicks (1)

Nama (nama panggilan)

No Telefon (aktif/whatsapp)

Email

Lokasi penghantaran

Mahu sulam apa?
Logo Di Baju Polo
Logo Di Baju Korporat
Tuala
Nametag Murid Sekolah
Logo Patch
Nametag Institusi
Lain-lain

Nyatakan jika lain-lain

Gambar logo untuk sulaman

Saiz yang mahu disulam? Inci(Lebar x Tinggi)(kosongkan jika tak berkaitan)

Berapa helai/keping tempahan?

Pertanyaan/Info tambahan:

Hubungi Kami Hari Ini !

Jika anda perlukan bantuan, sila hubungi kami :

011-2155 7883

error: Content is protected !!